Toate femeile, doamnele și domnișoarele sunt foarte diferite , diferite din toate puncte de vedere . Statura ,  fizicul si formatul corpului este diferit .

Hainele cu care te îmbraci , felul în care îți asortezi îmbracamintea . La inceput trebuie să știi care îmbracaminte  se portrivește corpului și stilului tău de viață , locului de munca și locului unde îți petreci timpul liber . După mai multe combinații a îmbrăcămintei ajungi să îți formezi un stil vestimentar al tau .

Există un mit conform căruia femeile nu au niciodata suficiente haine în garderobă! Dacă și tu faci parte din armata “Nu am cu ce să mă îmbrac!”, atunci poți considera că acest articol ți se adresează! Cu siguranță că vei crea ținute mult mai inspirate cu hainele pe care le ai deja, după ce vei afla cum anume poți să îți definesti un anumit stil. Află tot ce trebuie să știe o femeie care dorește să țina pasul cu moda, fără să investească o avere în garderobă!

STILUL SPORT

Ai o zi atât de încarcată încat simti că ai nevoie de un cronometru pentru a putea face față unui program așa de aglomerat? Atunci, cel mai probabil că o ținuta sport este o opțiune foarte bună pe care ai putea să o iei în calcul. Avantajul unui outfit sport constă în lejeritatea pe care o permite, bazându-se în mare parte pe piese vestimentare cu croi loose. Astfel, stilul sport depașește limitele sălii de fitness și se transforma într-o alternativă foarte bună pentru pentru ținutele de zi cu zi, la plimbări, în mall sau poate chiar la serviciu, dând naștere unor combinații foarte comode și în voga!

Elemente pe care mizează: treninguri, tricouri sau maiouri largi, hanorace, teniși sau adidași, rochii și fuste din materiale cat mai convenționale și în linii simple.

STILUL STREET WEAR

Foarte apropiat de stilul sport, sau chiar derivat din acesta, este stilul street wear, cunoscut și sub denumirea de stil urban. Acesta își gasesește originile în anii ‘50, atunci când era purtat în special în anumite subculturi. Printre promotorii stilului street wear se numară bikerii, rapperii, precum și așa-numitii “Teddy Boys”, ale caror ținute erau inspirate din ținutele dandy. Ceea ce este interesant la ținutele street wear este că, deși au cateva principii pe care se bazează, permit o mare flexibilitate în ceea ce priveste combinarea elementelor, având în vedere ca stilul ultra-casual – așa cum se mai numește cel street wear – prezintă influențe din diverse alte stiluri.

Elemente pe care mizează: haine cu imprimeuri tip grafitti, tricouri inscpriționate cu mesaje, pantaloni în culori îndrăznețe.

STILUL CASUAL VS SMART CASUAL

Stilul casual este unul dintre cele mai cunoscute stiluri vestimentare. Chiar și fără să ințentionăm acest lucru, ne regăsim adesea în postura de a imbraca haine casual! Motivul din spatele acestui fapt este unul singur: acesta este unul dintre cele mai versatile modalități de a te îmbraca. În plus, o ținută casual se pretează pentru diverse ocazii, putând fi purtată atât în contexte informale, cat și la birou sau la întalnirile de afaceri. De fapt, din nevoia de a putea ajunge direct de la birou la o ieșire cu prietenii, a apărut un nou stil, derivat din cel casual: smart casual. Ambele stiluri vestimentare mizează pe îmbinarea pieselor vestimentare mai lejere, cu cele office. Singura diferență este ca stilul smart casual este mai aproape de cel business-elegant, iar cel casual păstrează foarte multe influențe din outfiturile sport.

Elemente pe care mizează: Jeansi închiși la culoare, sacouri supradimensionate, paltoane, încaltaminte cu toc gros și/sau înalt.

STILUL ELEGANT

Anumite ocazii impun un dress code elegant. Deși este unul dintre stilurile cel mai simplu de abordat, stilul elegant are și multe capcane. De exemplu, este foarte ușor să alegi un outfit prea banal, doar din dorința de a merge pe o linie clasica, sau din teama de a nu da greș. Totuși, “elegant” înseamnă mult mai mult decât să asortezi o cămasă albă cu o pereche de pantaloni office; în fond, eleganța unei ținute poate fi obținută printr-un joc interesant de texturi sau de nuanțe ale pieselor vestimentare sau prin alegerea accesoriilor potrivite, menite să o scoată din anonimat.

Elemente pe care mizează: piese vestimentare clasice, little black dress, camăși, sacouri, fuste creion.